03:21

PC ye MAC OS X kurulumu macerası - iATKOS v7


Kurulumu az önce tamamladım, bitti, lakin ses kartını tanıtamıyorum. (ALC889a intel high def.)


Öncelikle iAtkos v7 yi indirdikten sonra DVD Decrypter,Ultraiso.. gibi bi prog.la yazdırıyoruz.
Bilgisayarı DVD den başlattıktan sonra F8 e basarak boot option ı değiştiriyoruz: 


boot: -v


Bu bilgisayarın verbose modda başlamasını, böylece boot esnasında  arka planda neler olduğunu takip etmemizi sağlıyi. Bekliyoruz..Loading.........olayı. StillWaitingRootDevice gibi bi hata almadığımız sürece kuruluma devam edebiliyoruz. Bu hatayla karşılaştığımda AHCI BIOS tan yi açarak problemi çözmüştüm. AHCI yi bazı kurulumlarda açmak, bazılarında ise kapatmak gerekiyo. Deneme yanılma..


Nihayet GUI kurulum ekranı geliyor :
  • Bu aşamada dil i seçip next ledikten sonra continue demeden önce Mac OS X i kuracağımız partitionu hazırlıyoruz. 
  • Üst bardaki Utilities den Disk Utility i seçtik.
  • iAtkos u kurmak istediğimiz partition u seçerek sağda erase sekmesine geldik. Burada MacOS Extended Journaled.i seçiyoruz. Erase diyerek siliyoruz.
  • Disk utility den çıkarak kuruluma devam ediyyoruz. Next, continue vs.
  • Select a destination penceresinde kurmak istediğimiz bölümü seçip continue diyoruz.
 En önemli kısım burası. Customize butonuna basarak uygun driver ları seçiyoruz. Burda genel olarak uyumu sağlayabilecek paketler seçili zaten. Bize sadece video driver, sound driver gibi uyumlu paketleri seçmek kalıyor. Yanlış paketlerin seçilmesi durumunda "kernel panic" denen hadiseyle karşılaşabiliyoruz. Yardım gerekebilir burda :
http://uphuck.ggrn.de/forum/viewtopic.php?f=22&t=4035
Türkçe bi forum, gayet yardımcı oluyo hacı.


http://i32.tinypic.com/dxzn1y.jpg
Bu da paket seçenekleri.
Hadd-ı zatında öncelikle iDeneb kurulumunu denedim ben, lakin yemedi. Kernel panik verdi 3 kurulum         denememde de. Onun paket seçenekleri daha geniş bi yelpazeyi kapsıyı :


http://ihackintosh.org/attachments/035_iDeneb_v1.5.1_1057_list_1.jpg


iAtkos ta gerekli driverlar bulunmadığı takdirde sistemi iDeneb DVD siyle başlatıp sadece gerekli driverları seçip driver ları kurma imkanı da mevcut.


Herhangi bi sorun durumunda ;
http://www.insanelymac.com/forum/  sitesi yardımcı olacaktır. Budur.


Ayrıca Linksys Wusb54gc wireless adaptörünü sisteme tanıtmak da ciddi bi problemdi. Burda da birçok wireless adaptör ün chip inin üretici olan Ralink in mac os x driver ları yardıma yetişti. iAtkos un kurulumu sırasında RT2500, RT73 USB driver ları seçilerek piyasadaki birçok kablosuz usb adaptörünü tanıtmak mümkün.


Son olarak OSX86 projesi kapsamında her geçen gün yeni driver lar kext (Kernel Extension) dosyaları halinde yazılıyor. Bu küçük kext dosyalarını KextHelper adlı programla yüklemek mümkün.